Ajankohtaista

Yinjooga & Mindfulness
Joulunaluskurssi ma 27.11., ma 4.12. ja ma 11.12. klo 17.30-19.30
Paikka: Aunela, Tuusula, Jääkärinpolku 1
Kurssimaksu: 65,- kaikki kerrat tai 25,- kerta

Pohdimme mindfulnessia ja teemme kaikille soveltuvia Yinjoogaharjoituksia.

Yinjooga on rauhallista, paikalla oloon keskittyvää joogaa, jossa avataan paljon lantion ja alaselän aluetta. Lanneranka on kehomme ydin ja sillä alueella on paljon sidekudosta ja päällekkäisiä lihaskerroksia. Mitä vähemmän liikutamme lannerankaa ja selkäämme, sen jäykemmäksi ne tulevat. Lannerangan jäykkyydet puolestaan heijastuvat liikeratoihin sekä kehon ylä-, että ja alaosassa.

Keskitymme vahvasti oman kehon tuntemuksien kuunteluun ja hengityksen tarkkailuun. Tämä tunti vaikuttaa niin fyysiseen, henkiseen kuin energeettiseen tilaamme ja on vastakohta sille kaikelle suorittamiselle, mistä päivämme täyttyvät.

Kurssi soveltuu ihan tavalliselle ihmiselle ikään katsomatta, sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä, jos tunnet olevasi liian kovassa puristuksessa työ- tai perhe-elämässä, käyt läpi elämänkriisiä ja tunnet voimiesi olevan vähissä tai jos viisaasti haluat ennaltaehkäistä uupumusta. Kurssilla voit antaa itsellesi luvan pysähtyä ja hiljentyä itsesi ja kehosi äärelle kysymään mitä sinulle kuuluu nyt.

Ota mukaan joogamatto/alusta, viltti, mukavat, rennot vaatteet sekä muistiinpanovälineet.

Kurssimaksu: 65,- kaikki kerrat tai 25,- kerta
Myös Smartum, ePassi ja Eazybreak käy (+2% hintaan)

Yinjooga & Shiatsu
miniretriitti la 9.12. klo 11-14.30
Paikka: Hyvinvointihuvila, Kulosaarentie 42
Hinta: 70€

Olet lämpimästi tervetullut hengähtämään ja lataamaan akkuja tälle miniretriitille Kulosaaren vanhaan Huvilaan.

Tutustut kehon ja mielen viisauteen sekä opit miten voit päästä yhteyteen sisäisen viisautesi kanssa. Saat levollisen mielen ja voimavarasi pääsevät latautumaan. Viiden elementin teoria on hyvin keskeinen osa kiinalaista lääketiedettä ja sitä kautta japanilaista kehohoitoa, Shiatsua sekä meridiaanioppiin perustuvaa Yinjoogaa ja Shindoa.

Viisi elementtityyppiä ovat arkkityyppejä, jotka ilmentävät ihmisen ominaisuuksia ja tapaa olla maailmassa. Talvi on Vesielementin aikaa. Vesi on elämän lähde. Se on pehmeää kuin tihkusade tai väkivaltaista kuin tulvavesi. Se voi muuttaa muotoaan ja pitäytyä piilevänä energiana talven yli, kunnes keväällä taas virtaa valtoimenaan.Vesi liittyy kehon nesteisiin, kylmyyteen, talveen, yöhön, siniseen väriin ja pohjoiseen.

Sukellamme ihanaan keinuvaan vesielementtiin erilaisten lähestymistapojen kautta.

Ohjelmassa:
Klo 11-11.30 Tervetuliaistee & tietoisku viiden elementin teoriasta
Klo 11.30-12.45 Yinjooga ja Shindo-meridiaanivenyttely
Klo 13-14.30 Rentouttava helppo kehohoito (shiatsu) ohjatusti parittain

Yinjoogan ja Shindon harjoittaminen vähentää stressiä, kolotuksia ja unettomuutta sekä parantaa aivojen suorituskykyä sekä mielen ja kehon tasapainoa. Yinjooga on rauhallista, paikalla oloon keskittyvää joogaa, jossa avataan paljon lantion ja alaselän aluetta. Lanneranka on kehomme ydin ja sillä alueella on paljon sidekudosta ja päällekkäisiä lihaskerroksia. Mitä vähemmän liikutamme lannerankaa ja selkäämme, sen jäykemmäksi ne tulevat. Lannerangan jäykkyydet puolestaan heijastuvat liikeratoihin sekä kehon ylä-, että ja alaosassa.

Keskitymme vahvasti oman kehon tuntemuksien kuunteluun ja hengityksen tarkkailuun. Tämä tunti vaikuttaa niin fyysiseen, henkiseen kuin energeettiseen tilaamme ja on vastakohta sille kaikelle suorittamiselle, mistä päivämme täyttyvät.

Shiatsu on japanilainen kokonaisvaltainen kehon hoitomuoto. Itämainen lääketiede on tutkinut ki’n eli energian virtausta kehossa vuosituhansien ajan. Kiinalaisessa lääketieteessä ja akupunktiossa käytettävä termi meridiaani on kanava, jota kautta ki liikkuu. Ihmisen ollessa terve ki liikkuu vapaasti.

Sairauden ja kiputilan vallitessa ki’n vapaa virtaus on jostain syystä estynyt. Shiatsun tarkoituksena on stimuloida ja tukea kehon omia paranemisprosesseja ja edistää hyvinvointia tasapainottamalla kehon omia energioita. Hoidon tarkoituksena on lievittää kipua ja laukaista jännitystiloja, rentouttaa kehoa ja mieltä ja parantaa aineenvaihduntaa – harmonisoida kehon toimintaa. Shiatsu toimii hyvin myös stressin lievittäjänä.

Harjoitusten avulla saat elämääsi selkeyttä, opit käyttämään rentoutustekniikoita, hengitysharjoituksia ja kehollisia harjoituksia arjessa. Harjoitukset sopivat kaikille ikään tai kuntotasoon katsomatta.

Tämä työpaja on sinulle, jos tunnet olevasi kovassa puristuksessa työ- tai perhe-elämässä, tai tunnet voimiesi olevan vähissä. Hetki itsellesi toimii myös ennaltaehkäisevänä ja terveyttä ylläpitävänä.

*************

Retriitin ohjaaja Jonna on pitkän linjan Shiatsuterapeutti ja kouluttaja. Hänen hyvinvointiyrityksensä Heart Management on toiminut vuodesta 2013. Jonna on opiskellut Shiatsun ja Shindon lisäksi monipuolisesti hyvinvointialaan liittyviä muita koulutuksia, pohjalla on myös MA tanssitaiteen maisterin tutkinto (tanssipedagogi) ja vuosikymmenien työ kehon ja kehollisuuden parissa. Jonna on innostava ja kannustava opettaja. Erityiset kiinnostuksen kohteet ovat itsemyötätunto, läsnäoloharjoitukset (mindfulness), stressinhallinta, luonto- ja eläinsuhde stressinhallinnan apuna, kehon ja mielen yhteys: liiketerapeuttinen työskentely ja jooga sekä tunnetyöskentely ja henkinen kasvu.

Olet lämpimästi tervetullut!
Ota mukaan joogamatto/alusta, viltti, mukavat, rennot vaatteet sekä muistiinpanovälineet.

Ilmoittaudu sähköpostilla tai kysy lisää: Heart Management, jonnakaroliina@gmail.com
Puh. 040-1987885

Paikka: Hyvinvointihuvila, Kulosaarentie 42
Hinta: 70€

Comments are closed.