Ajankohtaista

Ma 20.8. Klo 17.30-19.30 Yinjooga Tuusulan Aunelassa, Jääkärinpolku 1, Hyrylä

Maaelementti – Muutos

Yinjoogatunnin jälkeinen olo on yksinkertaisesti raukean upea. Harjoituksella teet suuren palveluksen itsellesi, kehollesi ja mielellesi.

Yinjoogatunti koostuu yleisimmin pitkäkestoisista (3-5 min), lempeistä venytyksistä, jotka tapahtuvat lattiatasossa ja vaikuttavat eritoten kehon alaosaan, alaraajoihin – lantion alueelle, lonkkiin, sisäreisiin, selkärankaan. Näissä kehonosissa on paljon sidekudosta.

Kurssi sopii kaikille, eikä aikaisempaa kokemusta joogasta tarvita.

Kiinalaisessa lääketieteessä elokuussa energiat rupeavat kääntymään MAA-elementtiin. Se on ”sadonkorjuun” aikaa myös henkisessä mielessä.

Maa on ravinnon lähde, vakautta, jonka varaan rakentaa. Kaikkien viiden elementin keskellä, se tasapainottaa muita elementtejä ja pyrkii harmoniaan ympäristönsä kanssa.

Vahva Maaelementti on sellainen, jota voimme tuntea kehossamme ja mielessämme elinvoimana. Se auttaa rakentamaan lempeästi rajoja suhteessa muihin ihmisiin, rajoja, joiden avulla tunnistaa omia tarpeitaan.

Kiinalaisessa lääketieteessä puhutaan vahvasta keskuksesta. Sillä viitataan ruuansulatuselimistöön kehon voimavarojen lähteenä, mutta myös henkiseen vakauteen, turvallisuuden tunteeseen ja tietynlaiseen paikalle asettautuneisuuteen. Jatkuva ajatusten vatvominen ja huoli heikentää Maaelementtiä. Kun Maaelementti on tasapainossa, ihminen kokee elämänsä rikkaaksi, laadukkaaksi ja merkitykselliseksi.

Kurssin hinta: 38,00€ (sis. alv 10%)

Ilmoittautumiset: jonnakaroliina@gmail.com

********************

Elokuun lopussa alkaa Keravan Opistolla kaksi ihanaa kurssia:

Tiistaisin
klo 9-10 Qi-Body terveysliikunta
klo 10-11.30 Yin&Yang päiväjooga

Terveysliikunta-tunti koostuu harjoituksista ja liikkeistä, jotka hakevat hengityksen ja mielen tasapainoa. Se on saanut vaikutteita ennen kaikkea itämaisista lajeista kuten Asahi, Qigong, jooga, Shindo ja taiji. Rauhalliset ja pehmeät liikkeet ylläpitävät terveyttä ja hyvinvointia ja sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille. Harjoitusten avulla löydät ilon tekemisestäsi ja saat Qi:n ei energian liikkeelle, mikä tarkoittaa terveyttä kehossa ja mielessä.

Aloita päiväsi ihanalla pehmeällä ja energisoivalla harjoituksella.

Hyvä kombinaatio Qi-Body-tunnin kanssa on päiväjoogatunti heti perään klo 10, jossa haastetaan kehoa hieman fyysisemmällä joogalla (Yang), jonka jälkeen antaudutaan rauhallisen Yinjoogan maailmaan. Tuo ns. Yang-osuus koostuu flowjoogaosuudesta. Ennakkotietoa joogasta et tarvitse, mutta jos sinulla sitä on, se vain tukee harjoitustasi.
Yinjoogaosuus taas keskittyy fascian ja sidekudoksen avaamiseen pitkäkestoisilla avaavilla venytyksillä.

Paikkoja on vielä muutamia.

Tässä ilmoittautumislinkit

Qi-Body: https://opistopalvelut.fi/kerava/course.php?l=fi&t=8151
Päiväjooga: https://opistopalvelut.fi/kerava/course.php?l=fi&t=8150

Keravan Opisto puh. 09-294 92352

Nähdään kursseilla!

Comments are closed.