Akupunktio

Kiinalainen lääketiede on nimitys Kiinasta peräisin olevalle hoitoperinteelle, jonka taustalla vaikuttaa erilainen, kokonaisvaltaisuutta ja asioiden yhteyksiä tarkasteleva ihmiskuva. Kiinalaista lääketiedettä tutkitaan lääketieteellisesti jatkuvasti.

Akupunktiota käytetään moniin vaivoihin, joista yleisimmät ovat ehkä kivunlievitys, stressi ja muut hermostolliset oireet, univaikeudet, ruuansulatusvaivat, hormonaaliset häiröt, addiktiot. Se on tehokas ja turvallinen hoitomuoto, eikä merkittäviä sivuvaikutuksia ole. Akupunktion teho perustuu kehomme oman parannusmekanismin aktivoitumiseen.

Hoidossa käytetään erilaisia tekniikoita:

  • Akupunktio
  • Moxibustio (lämpö)
  • Ravintoterapia
  • Hieronta, akupainanta, tuīná
  • Kuppaus
  • Guāshā

Hoitoon kannattaa varata aikaa 1,5 h. Älä tule nälkäisenä hoitoon.

Akupunktio-neulat ovat todella ohuita, minkä takia neulojen asettamista tai poistamista ei oikein tehtynä tavallisesti tunne.

Joskus neula aiheuttaa tuntemuksia kuten ihon alla tuntuva mieto lämmön tunne, virtaus, kolotus tai hermoaistimukset. Nämä ovat kaikki mietoja ja täysin normaaleja ja akupunktiohoidon tuntemuksia.Akupunktio, niinkuin monet muutkin hoitomuodot, on tietoa ja taitoa vaativa toimenpide. Suomessa akupunktiota tekevät myös muut hoitoalan ammattilaiset, joilla saattaa olla hyvinkin lyhyt akupunktiokoulutus, ja sitä kautta rajattu määrä tekniikoita ja tietämystä tämän hoitomuodon mahdollisuuksista. Kannattaa siis tutustua hoitajan koulutustaustaan.

Tavallisesti huomaat akupunktion vaikutuksen välittömästi ensimmäisellä hoitokerralla.

Kroonisen, pitkään jatkuneen tai monimutkaisten terveysongelmien hoidossa tarvitaan säännöllistä hoitoa. Akupunktio opettaa aivojasi korjaaman ongelman itse. Tässä toistotiheys ja säännöllisyys on tärkeää, ihan niin kuin kaikessa muussakin kuntoutuksessa.

Oma koulutukseni tapahtuu Kiinalaisen Lääketieteen Akatemiassa: https://kiinalainenlaaketiede.fi

Ajanvaraukset 1.11. lähtien: jonnakaroliina@gmail.com

Lisää tietoa akupunktiosta:
European Traditional Medicine Association
www.etcma.org

Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys ry
www.finnacu.fi

WHO review and analysis on acupuncture:
http://apps.who.int/medicinedocs/pdf/s4926e/s4926e.pdf

Peruuttamatta jätetyistä ajoista (24h ennen varattua aikaa) veloitetaan täysi hinta. Hoitoja ei voi tehdä alkoholista tai huumeista päihtyneelle, voimakasta psyykenlääkettä käyttävälle, kuumeiselle tai akuutisti sairastuneelle henkilölle. 

Comments are closed.