Shiatsu ja akupainanta

Mitä shiatsu on?

Shiatsu on japanilainen kokonaisvaltainen kehon hoitomuoto, jonka juuret ulottuvat tuhansia vuosia vanhaan perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen.  zen-circle

Shiatsu on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa hoidetaan kehoa, mieltä ja sielua. Se rauhoittaa ja virkistää, avaa, vapauttaa sekä auttaa rakentamaan luottamusta.

Itämainen lääketiede on tutkinut ki’n eli energian virtausta kehossa vuosituhansien ajan. Kiinalaisessa lääketieteessä ja akupunktiossa käytettävä termi meridiaani on kanava, jota kautta ki liikkuu. Ihmisen ollessa terve ki liikkuu vapaasti.

Sairauden ja kiputilan vallitessa ki’n vapaa virtaus on jostain syystä estynyt. Shiatsun tarkoituksena on stimuloida ja tukea kehon omia paranemisprosesseja ja edistää hyvinvointia tasapainottamalla kehon omia energioita. Hoidon tarkoituksena on lievittää kipua ja laukaista jännitystiloja, rentouttaa kehoa ja mieltä ja parantaa aineenvaihduntaa – harmonisoida kehon toimintaa. Shiatsu toimii hyvin myös stressin lievittäjänä.

Shiatsu perustuu kehon energiakanavilla sijaitsevien tsubo-pisteiden (akupisteet) paineluun. Sana shiatsu (japania) tarkoittaa sormella painamista (shi = sormi, atsu = painaa). Peukaloiden lisäksi terapeutti käyttää paineluihin mm. kämmeniä, käsivartta ja polvea. Hoitoon sisältyy myös venytyksiä. 

Mihin kaikkeen voit saada apua shiatsulla?

Selkä-, niska-, olkapää- ja nivelkipuihin
Stressiin ja erilaisiin kireyksiin (myös henkisiin)
Päänsärkyihin ja migreeniin
Ruuansulatusvaivoihin
Masennukseen ja muihin emotionaalisiin ongelmiin
Krooniseen uupumukseen
Kuukautisvaivoihin
Hormonaalisiin häiriöihin
Unettomuuteen
Reumaattisiin särkyihin
Fibromyalgiaan
Iskiakseen

On olemassa monia muita oireita sekä kehollisia tiloja, joihin shiatsu auttaa, esimerkiksi raskauden aikana tai pienten lasten / nuorten kanssa (esim. ylivilkkaat lapset). Näistä kaikista voit keskustella kanssani, hoito suunnitellaan yksilöllisesti.

Ota hetki itsellesi! Shiatsulla saat apua!

Mitä hoidossa tapahtuu?

Kosketuksen tiedetään vapauttavan elimistössä mm. endorfiinia ja oksitosiinia, joilla on kipua lievittävä ja mielihyvää tuottava vaikutus.

Hoito tehdään futonpatjalla vaatteiden päältä. Hoito voidaan tehdä myös hoitopöydällä ja suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Käytän satunnaisesti hoidoissa tukena Young Living Essential Oils -eteerisiä öljyjä.

Hoitojen hyödyt:

  • Lihasten ja kudosten syvä rentoutuminen
  • Apua päänsärkyihin, migreeneihin sekä erilaisiin kiputiloihin
  • Helpotusta selkävaivoihin
  • Stressin väheneminen ja hallinta
  • Puhdistaa kehon erilaisista myrkyistä
  • Ehkäisee tauteja ja antaa immuunisuojaa
  • Joustavuus (kehon ja mielen) lisääntyy
  • Verenkierto vilkastuu ja verenpaine alenee
  • Lievittää ahdistuneisuutta ja huolestuneisuutta
  • Se tuntuu HYVÄLTÄ!

Arvomaailmani hoitotyössä koostuu seuraavista asioista: jokaisen ihmisen arvostus ja kuunteleminen, kiireetön hoito, yksilöllisten tarpeiden huomioiminen, yhteistyö asiakkaan kanssa (hoidon suunnittelu), arjen ilon ja tasapainon löytäminen.

Ennen hoitoon tuloasi muistathan kertoa hoitajalle kaikki merkittävät terveyteesi liittyvät seikat, leikkaukset ja saamasi hoidot ym sekä sen oletko raskaana. Jos tulet hoitoon saamaan apua johonkin erityiseen vaivaan, toivomus kannattaa ottaa esille jo ajanvarauksen yhteydessä.

 

Pukeudu hengittävään rentoon asuun. Ennen hoitoa olisi hyvä olla syömättä vähintään tunnin ajan, juoda voit normaalisti.

Varaukset: jonnakaroliina(at)gmail.com tai 040-1987885

Peruuttamatta jätetyistä ajoista veloitetaan täysi hinta. Hoitoja ei voi tehdä alkoholista tai huumeista päihtyneelle, voimakasta psyykenlääkettä käyttävälle, kuumeiselle, akuutisti sairastuneelle henkilölle eikä syöpäsairaalle.

 

 

 

Comments are closed.