Shindo

Shindo on monipuolinen kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentoutusharjoituksia, venytyksiä ja hoitoja. Ne vaikuttavat kehon kaikilla tasoilla antaen voimia arkeen. Harjoituksia voi tehdä yksin, parin kanssa tai ryhmässä.

Olennainen osa shindoa on läsnäolo sekä lämmin, kunnioittava kosketus ja tuki. Vaikutus kohdistuu mielen ja kehon luonnolliseen tasapainoon. Harjoittelussa ovat avainsanoja rentous, luonnollisuus ja omien voimavarojen tunnistaminen.

Shindo yksityistunnilla saat vielä syventävää tietoa ja kokemusta. Se muistuttaa sisällöltään venyttelyryhmän ohjelmaa. Olemme kuitenkin kaksin, joten kaikki tuki ja hoito tulevat vain sinulle. Tuetun venyttelyn lisäksi saat lyhyen shindohoidon, jolloin tuloksena on sekä venyttelyn jälkeinen keveys ja rauha että hoidon jälkeinen syvä rentous.

Shindon perustana on kuusi meridiaanivenytystä, joissa sekä keho että mieli saavat joustavuutta. Erityisen tehokkaan venytyksistä tekee liikkeen, hengityksen ja keskittymisen yhdistelmä. Shindo-venytykset ovat tehokas tapa purkaa jo kertyneitä kuormituksia samoin kuin ylläpitää kehon joustavuutta ja ennaltaehkäistä jännitysten kertymistä. Samalla mieli kirkastuu ja rentoutuu.

Shindo-venytykset rentouttavat keskeisiä ja tyypillisiä kehon jännitysalueita kuten alaselkää, hartiaseutua ja jalkoja.

Shindo sopii kaikenikäisille- ja kuntoisille. Meneltelmä sisältää useita sovelluksia joista voidaan etsiä sopivat harjoitukset jokaisen henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Shindoa voidaan soveltaa myös erilaisille ryhmille, kuten esimerkiksi erityshoitoa vaativien lasten ja nuorten kuntoutukseen, eri ammattiryhmien täydennyskoulutukseen, työpaikkojen TYHY-toimintaan ja terveydenhoidon tueksi.

Shindo tukee myös  raskauden aikaa valmistellen kehoa ja mieltä tulevaan. Koska menetelmällä näyttää olevan vahva aivopuoliskojemme yhteistyötä tukeva vaikutus, ovat monet luovassa työssä tai opetusalalla toimivat ottaneet sen käyttöönsä.

Seuraavat kurssit:

Shindo meridiaanivenyttely peruskurssi

Tampereella la 17.6.2017 klo 10-15
Ilmoittaudu: jonnakaroliina@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *