Shindo

Shindo on monipuolinen kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentoutusharjoituksia, venytyksiä ja hoitoja. Ne vaikuttavat kehon kaikilla tasoilla antaen voimia arkeen. Harjoituksia voi tehdä yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Shindo on japanilaisen taitoluisteluvalmentaja Kazuko Kuratomin 1980-luvulla kehittämä hoito-, rentoutus- ja venyttelytekniikka. Shindon meridiaanivenytykset rentouttavat kehon tyypillisiä jännitysalueita, kuten alaselkää, hartioita ja jalkoja. Tarkoituksena on tehdä venytykset rauhallisesti ja kehon ehdoilla, jolloin ne avaavat kehon jännityksiä. Liikkeet tehdään hengityksen avulla antaen kehon viedä venytystä eteenpäin jokaisella uloshengityksellä.

Shindo yksityistunnilla saat vielä syventävää tietoa ja kokemusta. Se muistuttaa sisällöltään venyttelyryhmän ohjelmaa. Olemme kuitenkin kaksin, joten kaikki tuki ja hoito tulevat vain sinulle. Tuetun venyttelyn lisäksi saat lyhyen shindohoidon, jolloin tuloksena on sekä venyttelyn jälkeinen keveys ja rauha että hoidon jälkeinen syvä rentous.

Shindo-venytykset ovat tehokas tapa purkaa jo kertyneitä kuormituksia samoin kuin ylläpitää kehon joustavuutta ja ennaltaehkäistä jännitysten kertymistä. Samalla mieli kirkastuu ja rentoutuu.

Shindo sopii kaikenikäisille- ja kuntoisille. Meneltelmä sisältää useita sovelluksia joista voidaan etsiä sopivat harjoitukset jokaisen henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Shindoa voidaan soveltaa myös erilaisille ryhmille, kuten esimerkiksi erityshoitoa vaativien lasten ja nuorten kuntoutukseen, eri ammattiryhmien täydennyskoulutukseen, työpaikkojen TYHY-toimintaan ja terveydenhoidon tueksi.

Shindo tukee myös  raskauden aikaa valmistellen kehoa ja mieltä tulevaan. Koska menetelmällä näyttää olevan vahva aivopuoliskojemme yhteistyötä tukeva vaikutus, ovat monet luovassa työssä tai opetusalalla toimivat ottaneet sen käyttöönsä.

Seuraavat kurssit:

Shindo meridiaanivenyttely ja hoitoilta

Hyrylässä to 13.12. klo 17.30-20
Ilmoittaudu: jonnakaroliina@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *