Loppukesän lämpö

Itämaisen opin mukaan Maa-elementin aika on, kun kesä on saavuttanut huippunsa ja vuoden sykli alkaa kääntyä vääjäämättä kohti loppukesää ja alkusyksyä. Maaelementti on ”Intiaanikesä”, viimeiset valolla täyttyvät päivät syys-lokakuussa, juuri ennen kuin kylmyys saapuu. Maaelementti on myös linkittynyt kaikkiin vuodenaikoihin. Se löytyy myös vuodenaikojen ”välistä”: kun syksy vaihtuu talveksi, talvi kevääksi jne.
Maa toimii tasapainottavana voimana muutosten keskellä. harvest

Nyt on sadonkorjuun aika, myös henkisellä aspektilla.

Kiinalaisen perspektiivin mukaan tämä aika on runsauden aikaa. Kyseessä on kasvun ja kehon vahvistumisen, ihmissuhteiden kehittämisen, henkisen harjoittelun ja älyllisen kehittämisen aika.

Kaikki tämä vaikuttaa siihen miten korjaamme ”satoamme” eli miten olemme ja elämme muiden ihmisten keskuudessa. Fyysisellä tasolla maaelementin aikaan kuuluu hidastaminen ja energian kerääminen. Emotionaalisesti maaelementtiin liitettävä tunne on sympatia. Sympatia ja empatia nousevat spontaanisti silloin kun hetki on oikea, sekä itseä että toisia kohtaan.
Jos maaelementti on epätasapainossa, tarpeemme sympatiaan ja empatiaan voi kasvaa ylitsevuotavaksi ja loputtomaksi tai toisena ääripäänä ne voivat puuttua kokonaan ja ilmetä totaalisena kylmyytenä. Myös näiden tunteiden vastaanottaminen voi olla vaikeaa. Ylihuolehtivaisuus, manipulointi, liioittelu, valittaminen, vetäytyminen, omien tarpeiden aito tunnistamisen vaikeus sekä luottamattomuus liitetään maaelementin epätasapainotilaan. vastaavasti nämä elementit ovat tasapainossa Maa-elementin ollessa tasapainossa.

Kehossamme Maa liitetään Vatsaan ja Pernaan, elimiin, jotka ottavat vastaan ravintoa ja mahdollistavat sen imeytymisen. (Kiinalaisessa lääketieteessä elimet kirjoitetaan aina isolla alkukirjaimella, koska niillä on muukin tehtävä kuin vain fysiologinen).

Jääkylmiä ruokia ja juomia tulisi välttää, jotta kehomme pystyy kykenee säilyttämään normaalin lämpötilan.

Aamulla kello 7 ja 9 välillä on paras aika ottaa vastaan ravintoa ja energiaa alkavaan päivään.

  • Valitse oikeanlaisia sokereita: omenaa, porkkanaa, taatelia, viikunaa, viinirypäleitä, bataattia, kurpitsaa. Ne auttavat pernaasi säätelemään verensokereita.
  • Syö tietoisesti. Istu alas ja keskity syömiseen, jokaiseen suupalaan, nauti hitaasti. Huomioi annoskoot.
  • Järjestä illalliskutsut. Myöhäiskesä on hyvää aikaa perheelle ja yhteisöille. Ruokailun jälkeen käy kävelyllä.
This entry was posted in Itämainen diagnoosi. Bookmark the permalink.

Comments are closed.