Valmistaudu talveen

Shiatsun näkökulmasta paras tapa valmistautua talveen on varmistaa, että Ki-energia virtaa kehossasi voimallisena ja vapaasti.

Esteetön energian virtaus takaa hyvän vastustuskyvyn talven vaivoja vastaan pitämällä oman immuunijärjestelmän ja kehon luonnollisen puolustuskyvyn vahvana. Se myös antaa energiaa kohdata  tummat ja joskus synkätkin talvipäivät positiivisin mielin.

Miten voit siis saavuttaa tämän tilan? Ensinnäkin on tärkeää pitää munuaiset lämpimänä. Energeettisesti munuaiset ovat sinun ”akku” eli ne antavat energiaa kehosi lämmittämiseen ja pitävät Ki:n virtaavana. Kylmät munuaiset aiheuttavat alaselän kiputiloja, sekä mahdollisuus vilustumiseen ja flunssaan kasvaa.

Toiseksi, on tärkeää syödä hyvin. Luonto tarjoaa tiettyjä ruokia tiettyinä aikoina vuodesta hyvästä syystä. Hyvä ja laadukas ruoka antaa energiaa, jota tarvitaan talvella, joten opi hyödyntämään talven satoa – salaatti helmikuussa ei ole hyvä kenellekään.

Lopuksi: varaa oma aikasi shiatsuun jo ENNEN talvea, jotta voit ennaltaehkäistä ns. talven vaivat ja ylläpitää terveyttäsi helpolla ja rentouttavalla tavalla.

 

This entry was posted in Itämainen diagnoosi. Bookmark the permalink.

Comments are closed.