Jooga ja KEHO-koulutukset

Oletko kokeillut Yinjoogaa ja löytänyt sen ihanuuden?

Yinjoogatunnin jälkeinen olo on yksinkertaisesti raukean upea. Harjoituksella teet suuren palveluksen itsellesi, kehollesi ja mielellesi.

Mitä Yinjooga on?

Yinjooga perustuu Taolaisuuden periaatteelle Yin ja Yang-teoriasta, luonnon toisiaan täydentävään vastakkainasetteluun: Ei ole päivää ilman yötä, valoa ilman pimeyttä, lämpöä ilman kylmyyttä, rauhaa ilman rauhattomuutta jne

Kehossamme kaikki suhteellisen jäykät osat; sidekudokset (jänteet, nivelsiteet, lihaskalvot) ovat Yin-energiaa, kun taas liikkuvaisemmat osat; lihakset ja veri ovat Yang-energiaa.

Yinjoogatunti koostuu yleisimmin pitkäkestoisista (3-5 min), lempeistä venytyksistä, jotka tapahtuvat lattiatasossa ja vaikuttavat eritoten kehon alaosaan, alaraajoihin – lantion alueelle, lonkkiin, sisäreisiin, selkärankaan. Näissä kehonosissa on paljon sidekudosta. Asennoissa ollaan jopa 5 minuuttia, joskus jopa pidempään.

Kenelle?

Yinjooga sopii sinulle, jos koet olosi väsyneeksi, kiihtyneeksi, ärsyyntyneeksi, jos mielesi on yliaktiivinen ja sinulla on keskittymisvaikeuksia, jos tarvitset lisää energiaa tai sinulla on sitä liikaa ja haet rauhoittumista.

Elämme maailmassa, joka on täynnä ärsykkeitä 24/7.

On niin helppoa olla jatkuvasti ”online” ja tavoitettavissa, reagoida viesteihin salamannopeasti. Monet eivät sulje laitteita edes yöksi.

Tämä kaikki vaikuttaa mieleemme, joka on kiinni jatkuvassa informaatiotulvan prosessoimisessa. Ei ole väliä, vaikka tieto, jota käsittelemme on positiivista ja iloa tuottavaa tai pelkkää roskaa, mielemme joutuu silti käsittelemään sen.

Mielemme tottuu hyvin nopeasti ärsykkeisiin, joita sille jatkuvasti syötetään, ja pian se alkaakin jo vaatia lisää. Alkaa olla yhä vaikeampaa pysähtyä, olla tekemättä mitään, hiljaisuudessa.

Kaikki dynaamisemmat joogamuodot tavallaan edistävät mielen tarvetta pysyä kiireisenä ja saada ärsykkeitä, vaikka mieli rauhoittuukin harjoituksen seurauksena.

Jos haet vastapainoa tälle, rauhoittumista, keskittymistä ja hyväksyvää läsnäoloa kehollisten harjoitusten kautta, Yinjooga on juuri sinulle tarkoitettu!

Yinjoogan hyödyt pähkinänkuoressa:

  • parantaa veren- ja nestekiertoa kehossa
  • venyvyys ja liikkuvuus paranevat
  • Rauhoittaa mieltä ja kehoa
  • Vähentää stressiä ja ahdistusta
  • Syventää rentoutumisen tilaa
  • Nivelten liikkuvuus kasvaa
  • Tasapainottaa sisäelinten toimintoja

Tunnit Keravan Opistolla

Tiistaisin klo 10-11.30
Perjantaisin klo 17.15-18.45

 

KEHO-koulutukset

Toimiva kehoyhteys auttaa elämään moniulotteisemmin, vapaammin, luovemmin sekä luottavaisempana elämään. Syvä yhteys omaan ytimeen on meille kaikille tärkeätä. Koulutuksessa harjoitellaan sitä, miten kehotietoisuutta voi vahvistaa ja miten sitä voi hyödyntää psykofyysisen ja henkisen hyvinvoinnin tukena, luovuudessa, liikunnassa ja vuorovaikutuksessa.

Kehotietoisuuden matka voi olla hyvin terapeuttinen, jossa käydään läpi tunteita, ikäkausia, vuorovaikutusta ja muita elämän teemoja.

Kautta aikojen kehon liikkeen avulla on ilmaistu tunteita, juhlittu ja oltu vuorovaikutuksessa muihin. Nykypäivän länsimainen ihminen on keskittynyt liian usein pelkästään mieleensä niin, että kehollinen ilmaisu on jäänyt taka-alalle. Kehotietoisuuden avulla voimme herättää yhteyttä kehoomme uudelleen.

Koulutus sisältää:

Mitä kehotietoisuus on?
Kehotietoisuuden esteet; uskomukset ja henkilökohtainen vastustu
Myötätunto itseään kohtaan
Tunteet, tarpeet, intuitio, stressireaktiot ja niiden purkaminen
Rentous / Jännitys – aktiivisia rentoutusharjoituksia
Peilaus ja vuorovaikutustaidot
Vapauttava liike ja leikki – yksin, parittain, ryhmässä
Meditaatiota

KEHO-koulutus jakautuu kuuteen tapaamiskertaan (á 3h), sopimuksen mukaan. Koulutuksen hinta on 640€ + alv 24% (6 pv). Laskutetaan joko kerralla tai neljässä tasaerässä.
Kysy lisää!

Comments are closed.