Shiatsukurssit

Viikonlopun intensiivikurssi                 

Shiatsu on kehon kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka on kehittynyt ajan myötä Kaukoidän perinteikkäässä parantavassa lääketieteessä.  Halusitpa uuden ammatin tai vain huolehtia itsesi, perheesi ja ystäviesi terveydestä ja hyvinvoinnista,  shiatsu on sinulle arvokas työkalu.

Shiatsun opiskeleminen voi myös auttaa sinua ymmärtämään elämäsi tarkoituksen ja suunnan. Opit ymmärtämään terveyttä ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja käytännönläheisesti.

Itämainen lääketiede on tutkinut Qi’n eli energian virtausta kehossa vuosituhansien ajan. Kiinalaisessa lääketieteessä ja akupunktiossa käytettävä termi meridiaani on kanava, jota kautta Qi liikkuu. Ihmisen ollessa terve Qi liikkuu vapaasti.

Sairauden ja kiputilan vallitessa Qi’n vapaa virtaus on jostain syystä estynyt. Shiatsun ja akupainannan tarkoituksena on stimuloida ja tukea kehon omia paranemisprosesseja ja edistää hyvinvointia tasapainottamalla kehon omia energioita.

Hoidon tarkoituksena on lievittää kipua ja laukaista jännitystiloja, rentouttaa kehoa ja mieltä ja parantaa aineenvaihduntaa – harmonisoida kehon toimintaa. Shiatsu toimii hyvin myös stressin lievittäjänä.

Tällä intensiivikurssilla saat perustyökaluja hoitotyöhön. Keskitymme teoriaan ja käytäntöön sopivassa suhteessa. Tarkastelemme myös kiinalaisen lääketieteen ajattelumaailmaa ja ravinto-oppia.

Seuraavat kurssit:

Jatkokurssi (Vaihdevuodet ja hormonaaliset muutokset itämaisen opin mukaan) 8.-9.4. klo 10-16 Keravan Opisto

Itämaisen opin mukaan vaihdevuodet ovat paljon muutakin kuin kasa fyysisiä vaivoja. Niihin liitetään iso muutos, nautinto, elämänilo ja hyvä elämä. Itämaisen ajattelun mukaan vaihdevuosiin ei kuulu “naistenvaivoja” ja naisella on oikeus voida hyvin joka päivä. Vaihdevuosia pidetään uuden elämän alkuna, kipu ja kärsimys eivät ole normaaleja asioita, niistä on mahdollista päästä eroon. Kurssilla tutustumme kiinalaiseen filosofiaan, mm. Yin & Yang –käsitteisiin ja tutkimme tarkemmin mitä viiden elementin teoria kertoo ihmisen ja luonnon välisestä keskinäisestä suhteesta. Kurssilla saat kehotietoisuuteen liittyviä työkaluja helpottamaan ja auttamaan tässä hienossa transformaatiossa. Itsehoidollisia metodeja sekä parityöskentelyä shiatsun helpoilla otteilla. Kurssi soveltuu kaikille, ei vaadi pohjakoulutusta, mutta toimii erittäin hyvin jatkokoulutuksena shiatsun perusteet hallitseville.

Jatkokurssi (5 Elementtiä) 4.-5.3. klo 10-16 Järvenpään Opisto

Perinteisen ajattelun mukaan viisi elementtityyppiä ilmentävät ihmisen ominaisuuksia ja tapaa olla maailmassa. Jokaisella ihmisellä on yksi oma elementti, joka on tavalla tai toisella ylikorostunut hänen fyysisessä, henkisessä ja tunne-elämässään. Se ikään kuin toimii linssinä, jonka kautta maailmaa voi katsella. Se heijastuu näkemyksissä, persoonallisuudessa, päätöksissä, fyysisissä vaivoissa ja tunne-elämän vaihteluissa. Sen avulla voi myös nähdä malleja siitä mikä laukaisee stressin ja miten siihen reagoi. Viiden elementin teoria toimii shiatsun vankimpana pohjana. Tutustumme kurssilla myös hieman meridiaaneihin. Käytännönläheisiä ohjeita ja opastusta hoitotyöhön shiatsun parissa sekä oman terveyden ylläpitämiseen. Voit tulla mukaan, vaikka et olisi shiatsun peruskurssia suorittanut. Mukaan: patja, viltti ja muistiinpanovälineet sekä pienet eväät.

Parihierontakurssi (Shiatsua pariskunnille tai ystäville) la 13.5. klo 10-14 Hyvinvointihuvila, Kulosaarentie 42.

Kurssin hinta: 79€ / hlö, ilmoittautuminen vain pareittain

 

 

 

Comments are closed.