Shindo® rentoutus- ja venyttely

Shindo on japanilainen monipuolinen kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentoutusharjoituksia, venytyksiä ja hoitoja. Ne vaikuttavat kehon kaikilla tasoilla antaen voimia arkeen. Harjoituksia voi tehdä yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Olennainen osa shindoa on läsnäolo sekä lämmin, kunnioittava kosketus ja tuki. Vaikutus kohdistuu mielen ja kehon luonnolliseen tasapainoon. Harjoittelussa ovat avainsanoja rentous, luonnollisuus ja omien voimavarojen tunnistaminen. Ryhmät ovat pieniä ja tekeminen lämminhenkistä.

Venyttelytunneilla ikään kuin istahdetaan oman kehon ääreen kysymään mitä sille kuuluu.

Shindon perustana on kuusi meridiaanivenytystä, joissa sekä keho että mieli saavat joustavuutta. Erityisen tehokkaan venytyksistä tekee liikkeen, hengityksen ja keskittymisen yhdistelmä. Shindo-venytykset ovat tehokas tapa purkaa jo kertyneitä kuormituksia samoin kuin ylläpitää kehon joustavuutta ja ennaltaehkäistä jännitysten kertymistä. Samalla mieli kirkastuu ja rentoutuu. Samalla shindo-venytykset rentouttavat keskeisiä ja tyypillisiä kehon jännitysalueita kuten alaselkää, hartiaseutua ja jalkoja. Myös sisäelimet saavat hoitoa.

Shindon tekeminen ei kuluta energiaa vaan vaalii sitä. Se auttaa myös stressiin ja univaikeuksiin. Shindo sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille ja on erinomainen keino löytää omia voimavaroja, jos ne tuntuvat olevan vähissä.

Shindo yksityistunnilla saat vielä syventävää tietoa ja kokemusta. Se muistuttaa sisällöltään venyttelyryhmän ohjelmaa. Olemme kuitenkin kaksin, joten kaikki tuki ja hoito tulevat vain sinulle. Tuetun venyttelyn lisäksi saat lyhyen shindohoidon, jolloin tuloksena on sekä venyttelyn jälkeinen keveys ja rauha että hoidon jälkeinen syvä rentous.

Kenelle?

Shindo sopii kaikenikäisille- ja kuntoisille. Menetelmä sisältää useita sovelluksia, joista voidaan etsiä sopivat harjoitukset jokaisen henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Shindoa voidaan soveltaa myös erilaisille ryhmille, kuten esimerkiksi erityshoitoa vaativien lasten ja nuorten kuntoutukseen, eri ammattiryhmien täydennyskoulutukseen, työpaikkojen TYHY-toimintaan ja terveydenhoidon tueksi.

Shindo tukee myös  raskauden aikaa valmistellen kehoa ja mieltä tulevaan. Koska menetelmällä näyttää olevan vahva aivopuoliskojemme yhteistyötä tukeva vaikutus, ovat monet luovassa työssä tai opetusalalla toimivat ottaneet sen käyttöönsä.

Seuraavat kurssit:

To 13.12. klo 17.30-20
Venyttely- ja hoitoilta
Paikka: Aunela, Jääkärinpolku 1

Kertamaksu 2,5 h: 40 euroa (sis alv 10%)
Maksaa voit myös Smartumilla, ePassilla ja EazyBreakillä
Tuo oma joogamatto, 2 vilttiä ja myös lämmintä päälle.
Ilmoittaudu: jonnakaroliina(at)gmail.com


Kysy tarjousta omasta kurssista työpaikalle tai ystäväporukalle! Kurssin pituus ja sisältö voidaan räätälöidä tarpeesi mukaan alkaen 60 min

Comments are closed.