Itämaiset harjoitukset

Tunnelmallinen tunti, joka sisältää liikkuvuutta lisääviä ja rentouttavia liikkeitä. Venyttely todistetusti auttaa ylläpitämään terveyttä: säännöllisellä harjoittelulla voit vähentää stressiä ja näin edesauttaa kokonaisvaltaista rentoutumista. Saavutat myös tuloksia kehon asennossa, lihaskunnossa, jännitysten laukaisemisessa sekä tasapainossa ja liikkuvuudessa.

  • aurinkotervehdys
  • viisi tiibetiläistä riittiä
  • meridiaanivenyttelyä
  • rentousharjoituksia

Aurinkotervehdys on yksinkertainen, mutta tehokkaasti vaikuttava liikesarja. Aamulla tehtynä aurinkotervehdys antaa lisää energiaa, avaa ja tasapainottaa mielen tulevan päivän askareille.

Viisi tiibetiläistä riittiä on liikesarja, jonka perimmäisenä tarkoituksena on avata tukkoiset energiapyörteet ja saada energia esteettä virtaamaan koko kehossa.

Viiden liikkeen sarja aktivoi kehoa tasapuolisesti. Riitteihin voi suhtautua puhtaasti liikunnallisena kokemuksena lihas- ja voimaharjoituksineen. Hengityksen tehostaminen liikkeitä tehdessä vaikuttaa verenkiertoon ja myös hormonitoimintaan. Liikesarjasta voit tehdä joko rentouttavan tai virkistävän.

Meridiaanivenyttely on kokonaisvaltainen ja tehokas tapa purkaa kehon jännityksiä sekä avata energiakanavia ja ylläpitää kehon joustavuutta ja myös ennaltaehkäistä uusia jännityksiä. Venytykset rentouttavat erityisesti kehon tyypillisiä jännitysalueita, kuten alaselkää, niska-hartiaseutua sekä jalkoja. Teemme venytyksiä sekä parittain tuetusti (toinen hoitaa/hieroo kehoa venytyksen aikana) sekä yksittäin.

Koska ihminen on psyko-fyysinen kokonaisuus, hyvä rentoutuminen edellyttää jännitysten poistamista sekä mielestä että kehosta. Rentoutumisen aikana on tärkeää saada ajatukset, tunteet ja lihakset yhteistyöhön laadukkaan rentoutumisen aikaansaamiseksi erilaisin rentoutustekniikoin.

 

Henkilökohtainen ohjaus tai ryhmätunnit. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat tasapainoa kehollesi ja mielellesi!

Comments are closed.